Udlejning

Leje af dias-scanner mv.

En god dias-scanner er dyr. Men du behøver ikke at købe en scanner for at digitalisere dine dias. Hos DataNord kan du leje en Nikon Coolscan dias-scanner til scanning af lysbilleder og negativer, klar til brug incl. en pc med software. Du sparer mange timer på ikke selv at skulle installere software og finde de rigtige indstillinger. Sættet består af flg:

  • Nikon Coolscan IV
  • Bærbar pc med Windows og scanner-software, installeret og klar til brug.
  • En skriftlig trin for trin vejledning.
  • En mundtlig instruktion i brugen ved afhentning – du prøver at scanne et par dias, så du er fortrolig med brugen, inden du selv går i gang.

Du bør have rimeligt kendskab til Windows i forvejen, herunder specielt at flytte billeder fra en mappe til en anden. Desuden kendskab til billedhåndtering som fx. at rotere et billede. Med dette udstyr kan du scanne ca. 25 lysbilleder i timen i professionel kvalitet. Med den automatiske negativ-adapter (ekstra-tilbehør) kan du desuden scanne negativ-strimler.

Udlejning af scanner10 dagePr. ekstra dagEn måned
Nikon Coolscan IV + bærbar pc med software750,00 kr50,00 kr.1500,00 kr.
Adapter til strimler med 2-6 stk. negativer250,00 kr. 20,00 kr.500,00 kr.

Depositum: Nikon IV Scanner 2000 kr. Mulighed for ekstra rabat ved længere tids leje. Udstyret sendes ikke.

Nikon Coolscan IV

Nikon Coolscan IV scanner med 2900 dpi, det giver et billede på ca. 10M pixels, som er mere end de fleste dias og negativer indeholder. Alm. 24 x 36mm lysbilleder bliver ca. 3940 x 2580 pixels ( 10M Pixels ) – omtrent som et 4K tv. Nikon højopløsnings glas-optik og individuel fokusering på hvert billede. Scantid ca 1 min og 55 sek pr. scan i højeste opløsning med ICE infrarød støvfjerning, som effektivt fjerner det meste støv fra billedet.  http://imaging.nikon.com/lineup/scanner/coolscan_4

Sådan foregår scanningen

Dias skal sættes manuelt i scanneren et ad gangen. Softwaren kan indstilles således at scanneren selv starter når du sætter et nyt dias ind. På den måde kan du nemt scanne mange dias helt uden at røre computeren. Du skal bare skifte dias i scanneren ca. hvert andet minut. Du kan gøre det, imens du ser tv eller laver andre ting. Eller du kan bruge tiden på at sortere dine dias og gøre dem klar til scanning. Du kan forvente at scanne ca. 25 dias i timen. Negativer kan scannes i strimler på 2-6 stk. med den automatiske negativ-adapter, som selv fører strimlen frem. Individuelle negativer kan scannes ved at sætte dem i en dias-ramme.

Beskæring af billederne foregår normalt automatisk under scanningen. Typiske farvefejl som ses i ældre dias kan delvist rettes ved indstillinger direkte under scanningen.

Efter scanningen skal du forvente at gennemgå billederne. Nogle skal roteres hvis de er taget på højkant. Nogle ældre billeder kan være blevet mørke med tiden, og skal lysnes i de mørke områder for at få detaljerne frem. Det er derfor en fordel hvis du har et billedbehandlingsprogram og forstår at bruge det.

Hvorfor er Nikon scannere bedre end andre scannere?

Det er de fordi de har en topklasse Nikon ED glasoptik bestående af 7 elementer, og fordi scanneren fokuserer individuelt på hvert dias for at sikre maksimal skarphed. Nikon dias scannere fremstilles desværre ikke mere, men handles stadig til høje priser som brugte.
Nikon IV og V er ens opbygget og har samme optik.
Læs om ED glas her: Comparison of ED glass and ordinary lens

 

Denne video viser Nikon V scannerens funktion. Nikon IV og V er ens opbygget og har samme optik.

 

Alle priser incl. moms. Forbehold for fejl og prisændinger. Tilbud u. f.