Scanning af dokumenter og bøger

Dokumentscanning er scanning af løse sider med tekst og evt. med billeder. Det kan fx. være scanning af erindringer, eksamensopgaver mv. Desuden kan tidsskrifter mv. skæres op til enkeltsider og scannes som dokumenter. Scanning af bøger er scanning af indbundne publikationer.

Scanning af dokumenter og bøger300 dpi> 1000 sider
A4 scanner m/arkføder (1)3,99 kr./side2,99 kr./side
A4 flatbed scanner (2)9,99 kr./side
A3 flatbed scanner (2)11,99 kr./side
Startpris pr. pdf dokument30,00 kr.30,00 kr.

(1) Pris baseret på alm. løse papirsider max ca. A4, der kan passere en scanner med arkføder.
(2) Indbundne dokumenter (fx. bøger og tidskrifter) og løse ark, der ikke kan passere en A4 scanner med arkføder.
Mindste-bestilling 375 kr ( Pris for USB-RAM eller andet kan indgå i dette beløb).

Sådan foregår scanningen

Der scannes indledningsvist til JPG filer. Dvs. hver side er en JPG fil. Derefter laves om ønsket pdf filer af hver enkelt dokument ud fra disse. Fx. hvis en publikation eller bog fx. er på 100 sider vil der blive en pdf fil med 100 sider og 100 enkelte JPG filer.

Du kan vælge bare at få JPG filerne. Men dokumenter og bøger med tekst ønskes typisk som pdf filer. Det gør det nemt at læse dokumenterne på skærmen og at dele dem med andre. Som standard laves søgbar pdf med OCR tekst-genkendelse. OCR betyder “Optical Character Recognition”. Dvs. scannerprogrammet kan genkende de enkelte bogstaver i den scannede tekst. Du kan søge på ord i teksten, og du kan copy-paste dele af teksten til andre dokumenter – fx. til Word. OCR fungerer med mange forskellige skrifttyper, tabeller mv, men ikke med håndskrift.

Scanning af dokumenter

Scanningen af dokumenter i løse ark foregår på en Kodak dokumentscanner med arkføder. Der scannes i max. A4 størrelse ( plus lidt ekstra ). Der kan scannes både enkelte og dobbeltsidede dokumenter.
Scanning af større dokumenter, max. A3 foregår på en Kodak A3 flatbedscanner.

Scanning af bøger mv.

Scanning af tidsskrifter og bøger og andre indbundne dokumenter (fx. brochurer) foregår på en Kodak Alaris flatbedscanner, der kan scanne helt ud til kanten, således at siderne kan ligge helt fladt på scanneren.
Bemærk at det er  billigere at scanne bøger og tidsskrifter hvis de ikke skal bevares i hel figur, men kan skæres op og scannes som enkeltsider i scanneren med arkføder (max. A4).
Der er to flatbed scannere:
Kodak A4/Legal: Max scanareal 216 x 356 mm
Kodak A3: Max. scanareal 297 x 420 mm

 

Kodak Alaris flatbed scanner

Kodak scanner til scanning af bøger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priser incl. moms. Forbehold for fejl og prisændringer. Tilbud u. f.