Scanning af fotoalbums

DataNord tilbyder nu også scanning af fotoalbums i høj kvalitet.

Scanning af fotoalbumsUdklippede sider (1)Flatbed (2)
Fotoalbum 300 dpi9,99 kr./side
Fotoalbum 600 dpi9,99 kr./side14,99 kr./side

(1) Sider klippes ud af fotoalbum, scanner med arkføder (ikke tykt pap)
(2) Album bevares, sider klippes ikke ud
Max ca. A4. Mindste-bestilling 375 kr ( Pris for USB-RAM eller andet kan indgå i dette beløb).

Eksempler på scanning af fotolabum

Scanning af fotoalbum

Fotoalbums af den gamle type, hvor billederne er limet ind på karton-sider, fortæller ofte en historie i både tekst og billeder, der er værd at bevare. Desuden er billederne også normalt limet fast. Ved scanning af fotoalbums scannes siderne i hel figur. Man kan så med et billedbehandlingsprogram klippe enkeltbilleder ud. Men ideen er grundlæggende at man ser en side ad gangen på skærmen, på samme måde som hvis man så den i fotoalbummet og så zoomer ind på enkeltbilleder man vil kigge nærmere på.
Max størrelse af det scannede areal ca. 23x36cm.

Scanning af fotoalbums. Hvilken opløsning skal jeg vælge?

Da sider i et fotoalbum er relativt store, skal de ikke scannes i den samme høje opløsning som dias og negativer for at få den samme mængde pixels i det færdige digitale billede. 300 dpi giver et billede på 2400 x 3400 ( ca. 8M pixels ) og 600 dpi giver et billede på ca. 4800 x 6800 ( ca. 32M pixels ) ved A4 størrelse. Ved andre størrelser er pixeltal tilsvarende større eller mindre. A4 scannet ved 300 dpi giver således billeder svarende til lidt mere end opløsningen på et Ultra HD fjernsyn ( 4 x Full HD ).
300 dpi er fin for “normale” billeder. Hvis du har meget skarpe billeder som du gerne vil zoome ind på, eller hvis du ønsker at “klippe” små billeder ud til enkeltbilleder anbefales 600 dpi.

Hvordan foregår scanningen?

Scanning af fotoalbums kan foregå på to måder:
1. Siderne klippes ud til enkeltsider og beskæres til max. 23 cm (lidt bredere end A4) og scannes på en Kodak Alaris fotoscanner med en arkføder hvor papiret kører nogenlunde lige igennem scanneren. Dette forudsætter at siderne ikke er altfor stive, men alm. kartonsider er OK. Udklipning af sider er med i prisen. Dette vil naturligvis ødelægge albummet men de sider man ønsker at bevare, kan man fx. sætte i en mappe bagefter.
2. Scanning af fotoalbums der ønskes bevaret i hel form foregår på en specialdesignet Kodak Alaris Flatbedscanner, hvor glasset går helt ud til kanten, så hele siden kan ligge fladt på scanneren. Max. størrelse er ca. 23×36 cm.

Ukompliceret og sikker ordrehåndtering

Pålidelig og omhyggelig behandling af dine billeder. De bliver ikke overladt til andre. De bliver digitaliseret i Kgs. Lyngby. Du kan sende dem, du kan få dem afhentet eller du kan indlevere dem her efter aftale.

Priser incl. moms. Forbehold for fejl og prisændringer. Tilbud u. f.