Scanning af papirfotos

DataNord tilbyder nu også fotoscanning i høj kvalitet. Der kan scannes fotos i flere formater fx 10x13cm, 10x15cm, 13x18cm og helt op til lidt over A4 størrelse.

Scanning, papirfotosOpløsningBilledstørrelse< 500 stk. > 500 stk.
Basis300 dpica. 1780 x 1180 pixels1,99 kr./stk.1,49 kr./stk.
Premium600 dpica. 3560 x 2360 pixels2,49 kr./stk.1,99 kr./stk.

Startgebyr 0 kr. Mindste-bestilling 375 kr. ( Pris for USB-RAM eller andet kan indgå i dette beløb). De angivne billedstørrelser i pixels er ved 10×15 cm fotos. Ved andre størrelser er de digitale billeder tilsvarende større eller mindre.

Tillægspriser, fotoscanning 
Automatisk optimering af eksponering, skarphed og kontrastinkl.
Rotering af lodrette billederkun Premium
Samtidig scanning af bagside+ 1,00 kr./stk.
Billeder under 6 x 6 cm+ 5,00 kr./stk
Billeder på meget tykt pap+ 5,00 kr./stk

Eksempler på scanning af fotos

Scanning af foto. Hvilken opløsning skal jeg vælge?

Da papirfotos er langt større end dias, skal de ikke scannes i den samme høje opløsning som dias og negativer for at få den samme mængde pixels i det færdige digitale billede. 600 dpi er en høj opløsning for et alm. papirfoto, hvor man får alle detaljer med. På 10×15 cm. svarer det til ca. 8,5M pixels svarende til et Ultra HD fjernsyn ( 4 x Full HD ). Hvis man scanner i højere opløsning, får man bare store filer uden ekstra detaljer i billedet. Billeder på 10×15 cm eller mindre bør altid scannes i 600 dpi. Man bør generelt vælge 600 dpi hvis billederne skal vises på moderne 4K tv.

Hvordan foregår scanningen?

Billederne scannes ikke på en flatbedscanner, men på en professionel fotoscanner fra Kodak Alaris. Det sikrer maksimal billedkvalitet. Ved scanning af fotografier kan bagsiden scannes samtidigt. Dette kan være relevant, hvis der fx. er tekst eller dato på bagsiden. Eller ved scanning af postkort.

Hvilke fotos kan scannes?

Der scannes “løse” fotos. Dvs. billederne skal helst indleveres i løs vægt, gerne ordnet i bunker på fx. 100-200 stk. Fx. svarende til et fotoalbum. Der må ikke være limrester eller andet på bagsiden. I princippet kan flere størrelser godt blandes i en bunke fx 10 x 13 og 10 x 15 cm. Hvis de ikke skal scannes i en bestemt rækkefølge er du velkommen til bare at indlevere en “rodeæske”. Billeder under 6×6 cm (pasbilleder) kan ikke køre igennem scanneren og skal scannes manuelt mod merpris. Det samme gælder visse gamle billeder monteret på tykt pap. Bemærk at hvis du stadig har de originale negativer, vil du kunne få en bedre kvalitet ved at scanne dem. Desuden er der fra starten lidt færre detaljer i papirbillederne, idet der går detaljer tabt i de mørke og lyse områder i selve processen med at lave papirbilleder fra negativer.

Scanning af fotoalbum

Fotoalbums af den gamle type, hvor billederne er limet ind på karton-sider, fortæller ofte en historie i både tekst og billeder, der er værd at bevare.
Et fotoalbum kan scannes på den måde, at siderne klippes ud og hver side scannes som et stort billede med billedtekster og det hele. Ved scanning af fotoalbums, der ønskes bevaret i hel figur kan scannes på en Kodak Flatbedscanner, specielt beregnet til fotoalbums.
Man kan så med billedbehandlingsprogrammer klippe enkeltbilleder ud. Men ideen er grundlæggende at man ser en side ad gangen på skærmen, på samme måde som hvis man så den i fotoalbummet og så zoomer ind på enkeltbilleder man vil kigge nærmere på.
Typisk pris 10-15. kr. pr side. Max størrelse ca. 23x36cm.
Se mere her http://www.datanord.dk/scanning-af-fotos/scanning-af-fotoalbums/

Ukompliceret og sikker ordrehåndtering

Pålidelig og omhyggelig behandling af dine billeder. De bliver ikke overladt til andre. De bliver digitaliseret i Kgs. Lyngby. Du kan sende dem, du kan få dem afhentet eller du kan indlevere dem her efter aftale.

Priser incl. moms. Forbehold for fejl og prisændringer. Tilbud u. f.