Scanning af fotos

Scanning af papirfotos

DataNord tilbyder nu også fotoscanning i høj kvalitet. Du kan få scannet fotos i sort-hvid eller farve. Der kan scannes fotos i flere formater fx 10x13cm, 10x15cm, 13x18cm og helt op til A4 størrelse.

Scanning af fotosOpløsningBilledstørrelse< 500 stk. > 500 stk.
Basis300 dpica. 1780 x 1180 pixels1,99 kr./stk.1,49 kr./stk.
Premium600 dpica. 3560 x 2360 pixels2,99 kr./stk.2,49 kr./stk.

Startgebyr 0 kr. Mindste-bestilling 300 kr (Pris for scanning af dias, USB-RAM eller andet kan indgå i dette beløb).  De angivne billedstørrelser i pixels er ved 10×15 cm fotos. Ved andre størrelser er de digitale billeder tilsvarende større eller mindre. 

Tillægspriser, fotoscanning 
Automatisk optimering af eksponering, skarphed og kontrastinkl.
Farvekorrektion rødlige billeder (1)+ 0,50 kr./stk
Samtidig scanning af bagside (2)+ 0,50 kr./stk.
Udtagning fra album med løse billeder+ 1,00 kr./stk.
Tilbagesætning i album+ 1,00 kr./stk.

(1) Forudsat at disse kan sorteres i en bunke for sig selv. Velegnet til farvebilleder der er blevet rødlige.
(2) Billedet af for og bagside får samme nummer med henholdsvis A og B til sidst.

Scanning af foto. Hvilken opløsning skal jeg vælge?

Der scannes i 300 dpi eller 600 dpi. Da papirfotos er langt større end dias, skal de ikke scannes i den samme høje opløsning som dias og negativer for at få den samme mængde pixels i det færdige digitale billede. 600 dpi er en høj opløsning for et alm. papirfoto, hvor man får alle detaljer med. På 10×15 cm. svarer det til ca. 8,5M pixels svarende til et Ultra HD fjernsyn ( 4 x Full HD ). Hvis man scanner i højere opløsning, får man bare store filer uden ekstra detaljer i billedet.

Hvordan foregår scanningen?

Billederne scannes ikke på en flatbedscanner, men på en professionel fotoscanner fra Kodak Alaris. Det sikrer maksimal billedkvalitet. Ved scanning af fotografier kan bagsiden scannes samtidigt. Dette kan være relevant hvis der fx. er tekst på bagsiden. Eller ved scanning af postkort. Dette koster ekstra, så det kan være en fordel at sortere den slags billeder i en bunke for sig selv.

Hvilke fotos kan scannes?

Der scannes “løse” fotos. Dvs. billederne skal helst indleveres i løs vægt, gerne ordnet i bunker hvis de ønskes scannet i en bestemt rækkefølge. Der må ikke være limrester eller andet på bagsiden. I princippet kan flere størrelser godt blandes i en bunke fx 10×13 og 10×15 cm.  Hvis de ikke skal scannes i en bestemt rækkefølge er du velkommen til bare at indlevere en “rodeæske”. Bemærk at hvis du stadig har de originale negativer, vil du kunne få en bedre kvalitet ved at scanne dem. Negativer har normalt bevaret farverne bedre. Desuden er der fra starten lidt færre detaljer i papirbillederne, idet der går detaljer tabt i de mørke og lyse områder i selve processen med at lave papirbilleder fra negativer.

Farveforandringer i fotos

Papirfotos som er falmede med tiden, typisk således at de er blevet rødlige, kan til dels rettes op i farven uden at de dog bliver som nye. Hvis du har nogen af disse bør de indleveres i en bunke for sig selv, idet de skal have en ekstra software-behandling efter scanningen.

Eksempler på scanning af fotos

Ukompliceret og sikker ordrehåndtering

Pålidelig og omhyggelig behandling af dine billeder. De bliver ikke overladt til andre. De bliver digitaliseret i Kgs. Lyngby. Du kan sende dem, du kan få dem afhentet eller du kan indlevere dem her efter aftale.

Priser incl. moms. Forbehold for fejl og prisændringer. Tilbud u. f.