Scanning af papirfotos

DataNord tilbyder nu også fotoscanning i høj kvalitet. Du kan få scannet fotos i sort-hvid eller farve. Der kan scannes fotos i flere formater fx 10x13cm, 10x15cm, 13x18cm og helt op til A4 størrelse.

Scanning, papirfotosOpløsningBilledstørrelse< 500 stk. > 500 stk.
Basis300 dpica. 1780 x 1180 pixels1,49 kr./stk.0,99 kr./stk.
Premium600 dpica. 3560 x 2360 pixels1,99 kr./stk.1,49 kr./stk.

Startgebyr 0 kr. Mindste-bestilling 300 kr ( Pris for USB-RAM eller andet kan indgå i dette beløb.). De angivne billedstørrelser i pixels er ved 10×15 cm fotos. Ved andre størrelser er de digitale billeder tilsvarende større eller mindre.

Tillægspriser, fotoscanning 
Automatisk optimering af eksponering, skarphed og kontrastinkl.
Farvekorrektion rødlige billeder (1)+ 0,50 kr./stk
Samtidig scanning af bagside (2)+ 0,50 kr./stk.
Udtagning fra album med løse billeder+ 1,00 kr./stk.
Tilbagesætning i album+ 1,00 kr./stk.

(1) Velegnet til farvebilleder der er blevet rødlige eller falmede

Eksempler på scanning af fotos

Scanning af foto. Hvilken opløsning skal jeg vælge?

Der scannes i 300 dpi eller 600 dpi. Da papirfotos er langt større end dias, skal de ikke scannes i den samme høje opløsning som dias og negativer for at få den samme mængde pixels i det færdige digitale billede. 600 dpi er en høj opløsning for et alm. papirfoto, hvor man får alle detaljer med. På 10×15 cm. svarer det til ca. 8,5M pixels svarende til et Ultra HD fjernsyn ( 4 x Full HD ). Hvis man scanner i højere opløsning, får man bare store filer uden ekstra detaljer i billedet.

Hvordan foregår scanningen?

Billederne scannes ikke på en flatbedscanner, men på en professionel fotoscanner fra Kodak Alaris. Det sikrer maksimal billedkvalitet. Ved scanning af fotografier kan bagsiden scannes samtidigt. Dette kan være relevant, hvis der fx. er tekst eller dato på bagsiden. Eller ved scanning af postkort.

Hvilke fotos kan scannes?

Der scannes “løse” fotos. Dvs. billederne skal helst indleveres i løs vægt, gerne ordnet i bunker hvis de ønskes scannet i en bestemt rækkefølge. Der må ikke være limrester eller andet på bagsiden. I princippet kan flere størrelser godt blandes i en bunke fx 10 x 13 og 10 x 15 cm.  Hvis de ikke skal scannes i en bestemt rækkefølge er du velkommen til bare at indlevere en “rodeæske”. Bemærk at hvis du stadig har de originale negativer, vil du kunne få en bedre kvalitet ved at scanne dem. Desuden er der fra starten lidt færre detaljer i papirbillederne, idet der går detaljer tabt i de mørke og lyse områder i selve processen med at lave papirbilleder fra negativer.

Scanning af fotoalbum

Fotoalbums af den gamle type hvor billederne er limet ind på karton-sider kan ikke scannes i hel figur. De kan scannes på den måde, at siderne klippes ud i A4 bredde og hver side scannes som et stort billede med billedtekster og det hele. Man kan så selv i software “klippe” enkeltbilleder ud hvis det ønskes. Prisen afhænger af opgaven, men vil typisk være omkring 5 kr. pr. side. ved scanning af hele albums.
Fotoalbums hvor billederne er sat i plastlommer kan ikke scannes, billederne skal tages ud og scannes enkeltvis.

Farveforandringer i fotos

Papirfotos som er falmede med tiden, typisk således at de er blevet rødlige, kan til dels rettes op i farven uden at de dog bliver som nye. Hvis du har nogen af disse bør de indleveres i en bunke for sig selv, idet de skal have en ekstra software-behandling efter scanningen.

Ukompliceret og sikker ordrehåndtering

Pålidelig og omhyggelig behandling af dine billeder. De bliver ikke overladt til andre. De bliver digitaliseret i Kgs. Lyngby. Du kan sende dem, du kan få dem afhentet eller du kan indlevere dem her efter aftale.

Priser incl. moms. Forbehold for fejl og prisændringer. Tilbud u. f.