Scanning af dias og negativer

Scanning af lysbilleder og negativer redder dine gamle billeder fra løbende forringelse og gør det nemt at betragte dem. Du kan se dem på pc, tv, tablet og smartphone. Du kan tage kopier og dele dem med venner og familie. Du kan vise dem til fester på projektor eller fladskærm.

Hvert dias håndteres og inspiceres manuelt og scannes med Nikon 35mm højopløsnings filmscannere. Der scannes i 2000 dpi eller 4000 dpi. Typisk scannes til højkvalitets JPG filer, men hvis du ønsker det, kan der også scannes til TIF filer.

Der anvendes som standard hardwarebaseret ICE infrarød støv-fjerning ( såvidt det er teknisk muligt ), og det er derfor inkluderet i alle priser for scanning af  negativer og dias.

Personlig service

Du kan indlevere og hente dine billeder efter aftale på kontoret i Kgs. Lyngby.
Landsdækkende service: Du kan sende billederne efter aftale. De sendes retur som sporbar pakke med GLS. Har du mængder, der er for store til at sende som en normal pakke, er der sommetider mulighed for afhentning i resten af landet, skriv eller ring og hør nærmere.

Ring eller skriv gerne for at få en snak om dine dias.

Vil du scanne negativer eller dias selv?

Du har måske selv tænkt på at scanne lysbilleder eller negativer ind. Det er også muligt, men scanning af film i disse små størrelser er mere krævende med hensyn til tid og udstyr, end man måske umiddelbart forestiller sig. Hvis du overvejer dette så læs mere i afsnittet Tips hvis du selv vil scanne  om at scanne selv. Det er vigtigt at anvende en god filmscanner for ikke at spilde tiden. Du kan leje en Nikon scanner, se mere her Udlejning af scanner

Sikring af dine data

Dine billeder har en høj personlig værdi. Derfor behandles de særdeles omhyggeligt. De bliver ikke sendt til udlandet. De bliver ikke overladt til andre. Du modtager de scannede billeder på en USB stick, klar til brug, fx. ved at sætte USB-sticken direkte ind i et tv. En USB stick bliver imidlertid nemt væk og kan i enkelt-tilfælde blive defekt efter kort tid. Derfor bør du straks efter modtagelsen lave mindst to sikkerhedskopier af dine filer. Fx. på en ekstern harddisk og til en computer. DataNord bevarer en sikkerheds-kopi af dine scannede billeder i ca. 4 uger efter levering. Derefter slettes filerne.