Video til DVD og USB

Digitalisering af videobånd
Digitalisering af videobånd

Digitalisering af videobånd

DataNord tilbyder overspilning af videobånd til DVD, USB eller andet digitalt format. På den måde kan du se dine værdifulde optagelser igen og standse yderligere forringelse som følge af alder.

Videobånd til DVD

Overspilning af VHS video til DVD i ønsket længde op til 120 min. Du modtager en DVD, som kan afspilles direkte i en alm. DVD-afspiller.

Videobånd til USB

I stedet for at få dine videobånd på DVD kan du også vælge digitalisering af video til USB RAM. Så kan du se filmen direkte på pc. De fleste nyere tv har en USB indgang hvorfra man kan afspille video og billeder direkte.  Du kan nemt lave kopier til andre. Du kan naturligvis også få både DVD og USB RAM.
Video til USB RAM leveres som MPG2 eller MP4 filer.

Konvertering af VHS, Video8 og MiniDV videobånd

For tiden kan du få overspillet videobånd i følgende formater:
VHS til DVD, VHS til USB.
VHS-C til DVD, VHS-C til USB.
Video8 til DVD, Video8 til USB.
Video Hi8 til DVD, Video Hi8 til USB.
Digital8 til DVD, Digital8 til USB.
MiniDV til DVD, MiniDV til USB.

Fleksibel service

Du behøver ikke at vide præcis hvor meget på båndet der skal optages. Fx. kan du bare sige “50 års fødselsdagen” og så vil irrelevante optagelser til sidst på båndet, fx gamle tv-udsendelser ikke blive medtaget.
• Basis redigering er inkluderet. Din video bliver klippet til i længden, så der ikke er lange tomme eller overflødige optagelser til start eller slut.
• Ved bestilling af DVD er der startmenu med kapitler hvert 3-4. minut, så du nemt kan overskue indholdet.
Yderligere redigering, fx hvis de relevante optagelser er spredt over båndet, kan aftales til beskeden merpris.  Hvis du har mange bånd, og gerne selv vil gennemse dem, kan du leje/låne en videobåndoptager, ring og hør nærmere.

Hvad kan du forvente?

Filmen optages digitalt i samme kvalitet, som hvis du selv havde afspillet den på en video-båndoptager i god kvalitet. Der anvendes high-end videoafspillere. Der anvendes udstyr med elektronisk “Time Base Correction” og om nødvendigt “Digital Noise Reduction”, der retter op på flimmer og slidte optagelser. Men kvaliteten af VHS optagelser kan ikke sammenlignes med nutidens digitale medier. VHS er selv i bedste kvalitet væsentlig ringere end normal DVD kvalitet. Videoer optaget med “hjemmevideo” udstyr er ringere end optagelser i professionel kvalitet. Specielt hvis disse yderligere er overspillet fra videokamera til et andet bånd. Desuden er kvaliteten ofte yderligere forringet på gamle optagelser som følge af alder og slid. Selve digitaliseringsprocessen kan dog til en vis grad reducere støj og flimmer.