Dokumentscanning

Dokumentscanning er scanning af løse sider med tekst evt. med billeder. Det kan fx. være scanning af erindringer, gamle eksamensopgaver, tidsskrifter, dagbøger mv.

Scanning af dokumenter, pr. side< 100 stk.> 100 stk
Scanning til pdf 300 dpi2,49 kr.1,99 kr.
Scanning til pdf 600 dpi3,49 kr.2,99 kr.

Pris baseret på alm. løse papirsider max ca. A4, der kan passere en scanner med arkføder. For dokumenter hvor der indgår kartonsider eller sider med påklistrede billeder kan der være tillægspris. Mindste-bestilling 300 kr ( Pris for USB-RAM eller andet kan indgå i dette beløb).

Scanning til pdf filer med OCR

Dokumenter med tekst scannes normalt som pdf filer. Det gør det nemt at læse dokumenterne på skærmen og at dele dem med andre. Som standard gemmes som søgbar pdf med OCR tekst-genkendelse. OCR betyder “Optical Character Recognition”. Dvs. scannerprogrammet kan genkende de enkelte bogstaver i den scannede tekst. Du kan søge på ord i teksten, og du kan copy-paste dele af teksten til andre dokumenter – fx. til Word. OCR fungerer med mange forskellige skrifttyper, tabeller mv, men ikke med håndskrift.

Sådan foregår scanningen

Scanningen af dokumenter foregår på en professionel Kodak dokumentscanner. Der scannes løse ark i max. A4 størrelse ( plus lidt ekstra ). Der kan scannes både enkelte og dobbeltsidede dokumenter. Hvis der er tale om indbundne publikationer, skal de skæres op inden scanning.

Scanning af bøger

Scanning af bøger og indbundne dokumenter foregår på en specialdesignet Kodak Flatbedscanner, hvor glasset går helt ud til kanten, så hele siden kan ligge fladt på scanneren. Max. størrelse er ca. 23×36 cm. Der scannes kun bøger hvortil du selv har rettighederne.

Scanning af bøger eller indbundne dokumenter<100 sider>100 sider
Scanning til pdf 300 dpi9,99 kr.7,99 kr.

Pris pr. side. Max. størrelse er ca. 23×36 cm. Mindste-bestilling 300 kr ( Pris for USB-RAM eller andet kan indgå i dette beløb).

Opløsning ved scanning

Selvom hjemmescannere og multifunktions-scannere tilbyder opløsninger på 1200 dpi og højere, anvendes til dokumentscanning normalt kun 300 dpi. Ved 300 dpi kan alt læses og filerne fylder lidt. Normal tekst og grafik står skarpt og læsevenligt. Der kan scannes i op til 600 dpi hvis der er tale om meget lille tekst eller kvalitets-fotos.

Farve eller sort/hvid scanning

Dokumenterne kan scannes både som farve, gråtoner eller sort/hvid (bitonal) afhængig af dokument-type og hvor meget det skal fylde. Hvis der primært er tale om ren tekst, og der ønskes lille filstørrelse kan vælges sort/hvid. Hvis billeder og grafik ønskes gengivet bedre kan vælges gråtoner. Som standard scannes sider med ren tekst som sort/hvid (bitonal) og sider med grafik og fotos som gråtoner. Hvis farver er vigtige for forståelsen kan vælges farver.

Priser incl. moms. Forbehold for fejl og prisændringer. Tilbud u. f.