Mellemformat – scanning

Mellemformat scanning OpløsningBilledstørrelsePris
Standard1200 dpica. 2500 x 2500 pixels7,99 kr./stk.
Premium2400 dpica. 5000 x 5000 pixels9,99 kr./stk.

Startgebyr 0 kr. Mindste-bestilling 300 kr. Pris for evt. USB-RAM kan indgå i dette beløb. Priserne er for film uden glas. Tillægspris for film i glas eller rammer. Billedstørrelsen er angivet ved 6x6cm film, ved andre størrelser er den tilsvarende større eller mindre.

Hvad er mellemformat?

Mellemformat er dias og negativer som er større end de normale 24x36mm dias og negativer. DataNord kan scanne mellemformat i størrelserne 6×4,5cm, 6x6cm og 6x9cm.  Mellemformat var det mest udbredte format frem til  ca. 1960, så hvis du har nogle gamle store dias eller negativer liggende, er det meget sandsynligt, at det er mellemformat. På engelsk kaldes mellemformat for “medium format”. Det mest udbredte mellemformat er de såkaldte 120 film og 220 film. Billederne er ca. 6cm brede og varierende længde.  . Pga. at filmen er meget større end de normale dias og negativer er scanningen ikke så krævende med hensyn til opløsning, og selv gamle billeder kan give flotte resultater.

Eksempler – mellemformat scanning

Her ser du eksempler på scannede mellemformat negativer. Det er testbilleder, som er lavet med standard-optimeringen som er inkluderet i prisen. Klik på billederne for at se de originale billeder. Du skal klikke på “Se oprindelig” for at se dem i fuld størrelse.

mellemformat scanning eksempler

2400 dpi mellemformat scanning eksempler

Scanning af mellemformat

Der kan scannes både positive og negative film. Optimering af skarphed kontrast og farver er inkluderet i prisen. IR støvfjerning er inkluderet i prisen på farvebilleder. Denne teknologi også benævnt ICE (Infrared Correction of Errors) er en genial teknologi, der næsten 100% kan fjerne støv på billederne. På sort/hvid billeder kan ikke anvendes IR støvfjerning.

Epson Perfection V600 prøvebilleder. Scan software Epson Scan. Fotos (c) E. W. Nielsen. DataNord ApS.
English: Epson Perfection V600 test samples. Scan software Epson Scan. Photos (c) E. W. Nielsen. DataNord ApS.